hallo allemaal hele goedenavond welkom bij het schip en vanavond gaan we is in ravelry duikers even geen brein werken jullie hebben dus ook geen updates van de deken of van de sjaal ontvangen dat klopt we gaan zo meteen is onze 7 verdiepen in hoe hoe en wat in de folie in ieder geval de basics over graden zoeken patronen zoeken en projecten aanmaken er is nog veel meer mogelijk in de folie maar dat doen we dan misschien een volgende keer we gaan kijken hoever we komen vanavond ik heb mijn computer voor mijn neus dus al meteen ben ik uit beeld en als een
jullie mijn computerscherm en als je vragen hebt kun je op de chat zetten dan ga ik kijken of ik dat zo snel bij kan houden en kan beantwoorden ik heb vanmiddag op strand gezeten dus ik ben een beetje rozig en dus ik hoop dat ik het zelf allemaal bij camp een maar we gaan ons best doen komt goed we gaan beginnen en we beginnen bij het begin dus ik ben uit beeld van er voor iedereen we gaan starten goed dit is als je op ravelry ingelogd bent ik ga ervan uit dat jullie een account aangemaakt hebben en ingelogd weet hoe je moet inloggen op ravelry da's niet zo moeilijk het als je naar
revery gaat dan gooit hij vanzelf een log in scherm voor je neus waar je moet inloggen ik ben hier al ingelogd en als je hier heel groot op ravelry klikt dan kom je dus in dit scherm terecht ze hebben hier een verhaaltje over thank you essentieel workers bla bla bla ze doen je meestal iets ja of precies 0 dus het woord kerst' van een bepaald je of kerst of er is iets politieks aan de hand en zo voort dat is allemaal niet zo vreselijk interessant wat wel belangrijk is is dit gedeelte en het eerste wat ik jullie nu laten zien is als je niet op klikt maar
daar met je muis overheen hoevert over de plaatje dan staat er heen ja night je niet naakt je niets is dus mijn naam op ravelry voor degenen die in mijn webshop een patroon bestellen vermeld dan die naam heel vaak krijg ik dan het emailadres omdat jullie vaak inloggen met je emailadres maar je hebt bij het aanmaken van account ook een naam opgegeven hoe je genoemd wil worden op ravelry en dat is dus dikgedrukt naar het je net wat daar staat en als je dus over dat plaatje heen hoevert met je muis dan krijg je daar dus je na moeten zien dat is wat ik altijd van je wilt weten
vooral niet je paspoort sturen maar alleen dat wat daar staat je ziet dat ik hier hier staat de postvak je daar staat en eentje boven dat betekent dat ik een berichtje hebt daar gaan we zo meteen naar kijken hier staat pro dat hebben jullie niet staan tenzij je een ontwerper of een winkel bent want je ziet hieronder ook staan change business pattern sales manager store pro-motion spurtje sense for daarin kan ik dus zien wie wat gekocht heeft en heel vaak is of soms zie ik dan iemand die iets op ravelry gekocht heeft met alleen een e-mailadres en niet zijn ravelry naam de bij dat betekent dat je
dan in de problemen komt met je updates dus ik wil altijd erg graag the referee naam erbij hebben we de kan ik het voor je noorden maken mocht daar dus iets fout gegaan zijn gewoon mij dan even die ravelry name over de schutting de kan ik het voor je nakijken en regelen zit geven op de chip te kijken josee trof wat gezellig ik hoor je absoluut niet dat is dus je ook ziet ook al nou als jullie maar niet zitten de schelde tegen het scherm dat vind ik alles best we gaan even naar mijn persoonlijke pagina binnen ravelry als ik hier op klik dan gaan we daar naartoe en dan
krijg ik dit te zien nou als je daar bent dan staat hier dus ook heel dik boven aan je pagina hoe je heet zoals je ziet is dit allemaal in het engels en ik heb begrepen dat dat voor veel mensen toch wel eens you is en referee heeft zijn best gedaan om zo veel mogelijk te vertalen het is niet helemaal perfect dus je zal soms zinnen tegenkomen die half nederlands half engels zijn maar ze hebben het meeste vertaald en hoe kom je nou naar het nederlands en dan pak ik de balk ik scroll helemaal naar beneden helemaal helemaal helemaal en dan hebben we hier de kleine lettertjes onderin en als zie
hier dat ik kan switchen tussen engels en nederlands klik ik daarover kijk en nu staat hier ineens patronen gares vriendengroepen hulp mijn notitieboek enzovoort kijk en hier hebben ze ook keurig alles straalt die is dat wijzig profiel dus het is nu allemaal netjes in het engels alleen hier heb je oh sorry het nederlands hier heb je dan de groepen waar ik lid van ben en daar staat dan y min 17 groepen dat is wat ik bedoel met half engels en half nederlands maar goed het meeste het is in ieder geval heel behulpzaam dat het voor een groot deel in het nederlands is
wat is nou het belangrijkste van je persoonlijke pagina omdat ik een ontwerper ben staat hier my designs and i'm letters voor silk en dat hebben ze ook weer niet vertaald maar daar staat dus ik heb patronen te koop op ravelry en dit zijn mijn ontwerpen hier zie je bij mij mijn website daar is iets mis daarom geeft hij geen plaatje van de website je kan er wel klikken maar hij komt dan ook netjes op de website maar om een of andere vage reden geeft mijn provider daar geen plaatje door dit zijn dit is de pagina met al mijn ontwerpen die hier staan als je
daarop klikt hier more of nijntje missies zijn als je daarop klikt kom je dus al mijn ontwerpen tegen maar dit hebben jullie dus als niet ontwerpen dus niet in je scherm staan dit wel want hier dit dus veel is het object dus ook weer niet betaald maar dit zijn dus alle laatste projecten waar ik die kaf gemaakt hebt dus die staan daar gaan we even terug naar boven je staat bij zich profiel als ik daar op klik dan zie je dat je hier een heleboel kunt invullen daar gaat het om dus dat zijn persoonlijke voorkeuren imash arjan in nou dan kan je kiezen tussen meters en grammen of inches en
house of darts en grammens yards announces nou dat soort dingen allemaal ik neem aan dat jullie allemaal ook in meters en grammen willen werken dit is een stukje privacy chocola balpen arm online dus je ziet bij mij als als the light bob aan staat bij mijn naam dan ben ik op mijn computer online of het programma staat nog open dus dat garandeert niet zoveel show winnaar was last online ja dat zie ik een beetje nutteloos dus die heb ik uitgezet eksept wegvoering messages dus accepteer die berichten dat zijn dus dat is die berichtenbox nou dat is wel zo prettig want dan
kunnen vrienden je wat sturen content filtering hier kun je foto's laten verbergen die niet geschikt zijn voor alle leeftijden nou op die ben ik nog nooit spontaan tegengekomen ze zijn er wel als je gaat zoeken op lezen die of naja volwassen toys dat soort dingen dan kom je wel wat gekke gebreide zaken tegen je kunt apps cool connecten met een ravelry en ja dat is dat is voor als je op je telefoon dus bepaalde dingen wil gebruiken dit kamp en ian is een eigenlijk een soort magneet bord waar je dus je programma of je patroon in kunt zetten en dan heeft hij allemaal keurig
lijntjes en dingetjes om bij te houden waar ik gebleven bent maar goed dat is een heel ander verhaal dit zijn de persoonlijke zaken dus ik kan hier zelf bepalen hoe ik genoemd wordt ik kan ook kiezen of ik daar mijn verjaardag in wil vullen dat hoeft dus allemaal niet je ziet ook meer ge sterretjes bijstaan dus dit hoef je allemaal niet in te vullen maar het het kan wat af je vertellen nou je hebt hier zelfs nog velden waar je zelf dingen in cassette dat is iets wat je gewoon eens een keertje kunt het bekijken als je een foto wil hier in wil zetten en die foto
komt dus hier te staan boven aan de pagina en dat is de foto die andere mensen zien dan ga je hier dus naar het profile pics ook weer niet vertaald dit gedeelte hebben ze dus gewoon niet vertaald maar goed het interessantste deel van ravelry voor het gebruik is mijn notitieboek en als ik daar op klik dan kom ik in mijn projecten omgeving terecht dit is projecten ik kan ook een tab je hand gesponnen voor degenen die zelfs pinnen kan je daar dus bijhouden wat je zelf gesponnen hebt en hoeveel en dat soort dingen allemaal je voorraad of je stash als ik daar op klik dan zie je en ik heb het al heel
lang in bijgehouden wat ik ben je een beetje slordig in maar je kunt hier dus je hele wolf voorraad inzetten en als je dat gaan we zo ook zien hoe je hoe je het gaar en de bij zoek als ik op dit garen klik dan vertelt hij dus precies wat is de dikte hoeveel heb ik er vanaf hier heb ik dus maar een streng van hoeveel meters zit er op zo'n string 201 meter en twee 20 centimeter is dat waarom die gekocht in de vlotte knot in amsterdam wanneer in 2015 welke kleur was dat coca kan hier ook nog het verder nummer bij zetten en allerlei andere dingen je ziet dit zijn dingen die op het
etiket staan en ik wist niet eens me dat ik dit ga de had 2015 wordt hoog tijd dat ik daar is wat mee gaat doen en als ik dan hier gaan kijken dan kan ik dus ook zeggen bijvoorbeeld share this of ik kan zeggen in steeds not for sale ik kan die dus ook verkopen en je kan dus bij je ga dus aangeven dat je het te koop hebt staan en dan reageren mensen er op die er opzoeken waar we gaan even terug naar notitieboek want ik begin aan het eind van het verhaal ze ongeveer plannen dat is wat je nog wil gaan doen favoriete is een hele belangrijke daar gaan we zo naar kijken als we patronen
gaan zoeken vrienden het vrienden maken verhaal van ravelry werkt net even anders als bijvoorbeeld van facebook want ik kan iemand opzoeken en ik kan vrienden met je woorden zonder dat je vrienden met mij bent geworden en wat dat betekent is dat ik kan zien in een overzichtje wat je aan het breien bent wat je in theorie gezet hebt wat je klaar hebt enzovoort het is dus eigenlijk meer wat je op instagram doet iemand volgen groepen en evenementen de zijn heel erg veel groepen op ravelry ik gebruik dat persoonlijk eigenlijk niet maar het werkt min of meer zoals facebook ik vind
de interface van facebook alleen veel prettiger dus dat is maar net wat je zelf prettig vindt er zijn een flink aantal nederlandstalige groepen na deze uitzending kun je ook mijn pagina binnenstebuiten keren en kijken in welke nederlandse groepen ik allemaal lid geworden ben om te kijken welke leuke groepen de zijn en de zijn vaste nog wel meer en die worden vast ook straks wel in het project hoekje gepost naalden dat daar kan overzicht inzetten van welk breinaalden je al in huis hebt je bibliotheek en daar zou ik even op klikken dat zijn alle patronen die je gekocht
hebt of die je gedownload hebt en die blijven hier dus allemaal netjes bij elkaar staan en als je nou per ongeluk een keer een patroon gekocht hebt zonder dat je ingelogd was op ravelry dan kon hij ging dus wel binnen je kan hem wel downloaden maar hij kon niet in je bibliotheek te staan dus als je volgend jaar zegt ik wil daar nog een keer naar toe dan heb je dus een probleem dat al staat hij er dus niet in vandaar dat ik ook altijd zich van als je issues hebt met updates van mijn kans dan heb je een waarschijnlijk niet ingelogd 8 en dan moet je me even een berichtje
sturen postbus dat is dus weer dat inbox je dan gaan we zo naar kijken blogberichten mensen kunnen dus een blog hangen aan een bepaald patroon dat gaan we zo ook even bij de deken kijken want daar wordt door verschillende bloggers over geblogd bijdrage is wat ik geproduceerd heb in for a in groepen en dit zijn mijn aankopen wat heb ik recentelijk gekocht ze zullen eens even kijken ik heb een cadeautje gekregen alle kan keer verteld heb dit zijn in die gekke tuinkabouters die heb ik van iets aan maak verkregen dit is een patroon nou van die had ik aan mezelf gift om ook in mijn library
te zetten deze ook dit is ook omgeven mij heb ik er nog eentje er gestaan ik gekocht heb jij hier van k3 design en patroon en dat was een kroon er was een noors patroon en die vind je hier dat terug dus hier kan ik precies terugvinden wat ik allemaal gekocht heb of wat ik gratis gedownload heb dit was een gratis patroon zo werkt dat dus dan kan je een beetje in grouse om te kijken wat je allemaal gedaan hebt als ik terug ga als ik terug ga naar mijn projecten ja het is handig je klikt hier en dan komt die vervolgens daar te staan hij roept is niet alles de projecten dit
is mijn hele pagina met project ik heb een plugin voor pinterest 3 in mijn computer zitten vandaar dat ik dus meteen zo'n pinterest dingetje in verveeld krijgt maar goed dat maakt verder niet uit als er wit bij staat dan betekent dat work in progress' dus dat betekent dat ik daar nog niet klaar mee bent nou heb ik het recentelijk allemaal niet bijgewerkt want deze nee die is ook nog niet klaar dit zijn de drie waren kan bezig ben nou ja deze ligt een beetje stil maar groep die is klaar dat is een ontwerpstadium dat is nog niks en die is ook nog niet klaar dat
klopt deze twee natuurlijk wel die heb ik eerst gebreid dus hier staan alle projecten waar ik mee bezig ben dit is trouwens ook al lang klaar maar dit is dus de knuffeldeken waar een heleboel van jullie nu mee aan het werk zijn als ik dat project open dan zie je hier dat die in mijn library staat het status bij het het project en het patroon staat hier mystikal kronen knuffeldeken benijd je weet dat betekent dat hij daaraan gekoppeld is en dat was een specifieke vraag hoe koppel je nou een patroon aan je project nou ik ga zo stap voor stap en nieuw project aanmaken dat zal ik voor
dezelfde deken doen en dan kunnen we dat precies bekijken ik kan aangeven wat het is is het het is breien voor wie het gemaakt voor mij maat weet ik nog niet hier heb je hier hoef je op zich niks mee dit zijn zoekwoorden dat andere mensen ook makkelijker je project kunnen vinden maar hieronder staat het interessante gedeelte hier staalt naalden en garen op welke naald ben ik het alle doen ik ben op drie millimeter aan het breien kijk hier dat ze een engels woord staan wat een stukje korter was dan het nederlandse woord stekenverhouding is 26 steken en 33 pennen is 10 centimeter
bel ik ga heb ik daarvoor gebruikt holst jaar coast gekocht bij saens geluk nou is dit een garen wat toevallig nog niet in ravelry stond op dat moment dus vandaar dat er weinig informatie bij staat nou wat hebben we hier over het patroon dus zijn 37 projecten bij dit patroon er zijn negen mensen die nu nog hard over nadenken zijn of ze willen gaan breien en hier dit vind ik natuurlijk heel erg leuk als ontwerper hier kun je je mening geven dus wat vind je van het patroon nou jullie vinden het natuurlijk allemaal 5 sterren mag ik hopen hoe duidelijk vind je dat ik het beschreven heb ik hoop ook dat
dat 5 sterren waard is en de moeilijkheidsgraad ja dat varieert natuurlijk dat is heel persoonlijk wat je daar van vind ik vind het medium en dan zeg ik edit rating want ik moet het nog wel opslaan koudekerk een heel verhaal wat wil die allemaal en dat wil ik allemaal niet dus die sluit ik af dat zien van best ga er geen opmerkingen bij plaatsen dus dit is en ik heb hier drie foto's was ik bovenaan ging dat de snel trouwens zo heeft terug gaan ik heb bij mijn project en gewoon net dat is christus ik weet niet of ik al te horen bent de was net even een vervelende onderbreking
in de verbinding en als het goed is zijn we weer terug ik ben en weer wordt er op de chat gezegd goed nou dan gaan we gewoon vrolijk verder hier bij de garens ja fijn dat het weer geregeld is goed zo hierbij de garens dit is het garen wat ik gebruikt heb als ik dat dus int ik holst jan coast dat is wat ik wel van weet dat het zal ongeveer heet dan klik ik op dit link dingetje en dan gaat die zoeken en heeft hij hem dus netjes gevonden als ik even wat anders wat anders doen kijk hier gaat hij dus zoeken en dan komt die terug met hij kent alleen maar het garen nobel van
holst dat werkt niet dat dit is een slecht voorbeeld want dit garen staat toevallig dus net even niet in reverie maar ik heb met de hand netjes mijn label overgetypt dus het is 350 meter op 50 gram ik werk dus met dubbele draad want alles dan komt dit niet goed waarom ik hem gekocht saens geluk en ook daar staat weer zo'n linkje bij dus als ik dit weghaal en ik zeg saus en ik klik op het linkje zie je dan komt ie zelf met bedoel je misschien saens geluk in zaandam in noord-holland ja die bedoel ik en dan zet in de dus met je zien ja hier kan ik bij zetten
wanneer ik hem gekocht heb en wat ik ervoor betaald heb en als je je zegt kopie en echt een alle colorway dan kan je dus als je drie kleuren van zelf-schade hebt kan je dat herhalen en hoef je dat niet allemaal weer in te vullen hier heb ik ook de optie use stash jaar dat betekent dat ik dus ook uit mijn eigen voorraad kan putten dit gedeelte is ook interessant project notes dat betekent dat je hier zelf notities in kan invullen je ziet dat ik hier nog niet zo veel gedaan heb ik ben naar blok 1 ben ik opgehouden met invullen welke kleuren ik gebruikt heb en hoeveel meter daar ben ik voor
overgaan en excel-spreadsheets dat goed kan rekenen dat kan dit niet dus dat vond ik handiger nieuw in ravelry is dit gedeelte at private cloud je moet weten dat in ravelry alles voor iedereen zichtbaar is dus je kunt geen geheime dingen doen geheime groepen maken geheime aantekeningen alles is voor iedereen zichtbaar behalve private notes dus als jij zegt van nou ik wil aantekeningen maken bij een project maar dat zijn wel hele erge privé aantekeningen en die wil ik verder niet met anderen delen dan zet je die dus daarin belangrijk in de folie is wel dat je alles wat je doet
op slaat we ons dan b het gegarandeerd kwijt dus ik heb hier kloos metaal saving dan ben je alles kwijt of niks het nederlands bewaar veranderingen natuurlijk wil ik dat en dan kom ik dus weer terug in mijn project vervolgens ga ik terug naar mijn notitieboek even terug naar projecten en dan heb ik hier de knop at project dus ik kan er hier eentje toevoegen nou dat gaan we even doen dit is dan het begin scherm wat ik krijg witchcraft wat ben ik aan het doen ben ik aan het breien haken room knitting machine knitting ben ik aan het even of ben ik aan het spin nou op dit moment is er vol voor
mij maar eentje toet point en dat is natuurlijk breien neem your project daar kun je dus alles intikken wat je zelf leuk vind dus dit is een voorbeeld project zo'n om kom even dan is dit gedeelte belangrijk als je het patroon wil koppelen aan je project wat je gebruikt en ik heb drie opties aan use te putten uit die reviews petter met je kunt ook een project maken voor gewoon iets wat je zelf aan het doen bent en waar gewoon geen patroon van is of de pattern der aa joost is nog in graphite als je bijvoorbeeld een patroon uit het boek gebruikt of iets dergelijks
dan kan je die optie kies maar we gaan een patroon uit ravelry nemen namelijk de kronen knuffellapje steken dus dat ga ik hier wat invullen de corona knuffel lapjes teken continue en nu moet hij gaan zoeken want ik heb vast het de naam van patroon niet helemaal exact ingevuld dus hij wil nu dat we gaan zoeken en dan vind je hem niet hij zegt hier no matching patterns hier is ie dus best wel precies in we gaan eens even kijken wat we daar van kunnen maken ik moet hier zelf ook altijd eventjes zoeken maar vind een hoop dingen maar niet ander patroon interessant kijk nu heb ik dus omdat ik
niet precies de naam van het patroon weet maar wel de ontwerper de naam van ontwerper ingevuld en nu krijg ik hier een heleboel patronen te zien die deze ontwerpen allemaal gemaakt heeft en daar scrollen kiss even doorheen kijken naar hebben manier gevonden waarom vond dit nou niet opkronen knuffellapje steken omdat hij miste the call kronen knuffeldeken heet en anders dan vind je niet de zoekopties in ravelry zijn een beetje dotchi maar op deze manier komen er ook dus ik zeg nu choose this pattern want die wil ik gebruiken om een project te maken en nu kom ik in een lege project ook ik
krijgt net de tip als je zoekt op corona vind je hem ook het is dus altijd even zoeken hoe en wat en waar nu ben ik in een vrij lege project pagina terecht gekomen het enige wat hij nu ingevuld heeft is dat het over braille gaat en de naam die ik mijn project gegeven heb voor wie wordt die gemaakt nou ik heb een keer eerder iets voor mij gemaakt en een keer iets voor rita elsinga gemaakt dus die keuze heb ik maar kan daar alles invullen wat ik wil weet ik nog niet nou met een enter snel afgesloten weet ik nog niet is natuurlijk geen reveller dus ik kan hier ook iemands
geven waar ik hem voorhand maken ben vinden is bij jouw wanneer moet hij af zijn nou dat zie ik allemaal teveel druk op de ketel dus dat doe ik niet hier kan ik aangeven welke maat ik ga maken en hier zie je de patroon naam en ook hier staat weer zo'n linkje bij dus als je nou alle project hebt maar je hebt hem nog niet gelinkt aan het patroon dan kun je dus hier ook die naam van het patroon ingeven en dan op het linkje klikken en dan zegt hij krijg je weer dit scherm van is dat het patroon wat je bedoelt of dat is het niet een dan moet je wat anders opzoeken maar hier kan je dus dat
ook in teak en dan zal ik eens even kijken of ziet ze gelijk heeft dat als ik hier op corona klik kijk nu zijn er dus meer patronen waar de naam corona in staat en dan ga ik dus naar beneden scrollen en als het goed is moet ik dan mijzelf ook tegenkomen da's een in te scrollen ja ik sta hier tussen het lijstje nu kies ik die en nu ziet dus gekoppeld aan het patroon en als je meerdere patronen gebruikt hebt dan zou je dat hier dus ook nog extra erin kunnen zetten het de kerk groei dat betekent wat ben je aandoet mijn sjaal at maken bij nee mijn verbinding met mijn
vast wel worden gezet maar ik kan hier geen categorie kiezen ja dat zijn een heleboel korhonen mensen die je corona in een term hebben zes iets gezegd net van de zijn om meer dan laatste keer dat ik kijk het is natuurlijk helemaal god en mensen zoeken op corona dus dan moet het ook iets met kolen heten nou niet als met naalden wat gebruik ik voor mijn deken ik gebruik drie millimeter en als je dat open trekt dan zie je hier 2 verschillende code staat ik moet deze hebben u is twee en half streepje 3,0 mm in amerika hebben ze andere maten dan wat wij hebben ik vind ons systeem vrij
logisch want we doen aan millimeters dat is de doorsnede van je brein haalt in amerika hebben ze gewoon die dingen allemaal codes gegeven en blijkbaar zijn zij op 225 begonnen met breien en uiteindelijk zijn ze nog een aantal dunnere breinaalden gaan uitvinden en dan moet je dus onder de een dus die hebben ze allemaal een heleboel nulletjes geven erg duidelijk ik vind een halve millimeter breinaald veel te doen om mee te werken natuurlijk maar iets logischer dan zoveel lulletje stellen we goed ik moet dus deze kiezen want ik ben met drie bezig trouwens en even kijken ja dat is nieuw
voor mij dat had ik nog niet eerder gekeken wij gaan in zorg bij werken met kwartjes vanaf anderhalve ongeveer hier nog 75e 25 175 225 275 dat zijn de standaard kleine sprongetjes dan hebben we ook nog 325 drie en half 375 maar in principe houdt in europa de kwartjes dan op dan ga je naar 4 en dan na vierenhalf hier staat en dat is in amerika dus ook want er staat niet eens een uw les nummer bij deze maten zijn voor zover ik weet in europa niet te krijgen dit zijn japanse maten want dat is even een zijsprong het je ze gaan hier ook niet verder dan vijf met de kwartjes in
je plan worden bijvoorbeeld kanten truien getal leert door dunnere naalden steeds dunnere naalden te gaan gebruiken en dan uiteindelijk bij de heupen wit dikkere naalden en die hebben dus meer behoefte aan de kwartjes dan dat wij hebben dus vandaar dat 475 425 de rook in staan ik heb dus hier met drie millimeter koud wordt dus ook niet vertaald maar dat betekent stekenverhouding nou en ik kan zeggen pattern veel in koud van peter en dan zie je dat die keurig op 26 steken staat en ik had stout ik het aantal pennen niet ingevuld in het patroon dus hier krijg je dan alleen maar 26 steken
was ik het goed zich uit behalve als de al 33 hier gaan we naar het graden toe dat vind ik altijd het meest interessant omdat ik jullie weten het omdat ik altijd labels kwijtraak en dan ga ik even een ander garen kiezen omdat die holster niet in staat ik kies iets van oosterman marino maar dan gaan kijken oosterman is een merk en marino ja welke sok is neem nou het is toch maar voorbeeld we nemen die kijk en dan geeft hij dus vanzelf aan dat die 105 meter of 50 gram heeft en hij werkt hier in meters zich grammen omdat ik dat in mijn voorkeuren aangegeven heb ik kan hier de ingeven
hoeveel bollen ik daarvoor gebruikt heb waar ik het gekocht heb wanneer wat ik de voor betaald heb en ik kan ook nog meer soorten garen daar voor gebruiken en hier kan ik natuurlijk weer mijn bla bla bla intypen als je hier een garen gekozen hebt dan komt het hier aan de zijkant ook te staan en wat hij dan eigenlijk vraagt is beoordeel dit garen want dat ga ik zometeen laten zien als jullie een garen willen kopen dan wil je graag weten dat er goed k goed gaar is en als mensen dus een beoordeling daarvoor geven en dus ook nog een opmerking van nou het blijft goed in de
was of beeld niet of het was verschrikkelijk want er zaten allemaal knoop in dan wordt het natuurlijk dit weet je dus dan heb je een beetje een indicatie wat andere dus ook van het garen vinden dat is een hele goeie je kunt ook nog een kleur kiezen en dat is hier ik heb hier ik kan je kiezen voor austermann marine 105 in allerlei verschillende kleuren en dat is wat op het wikkel staat nou we nemen op een groen appelgroen is de close-korrel jas bruin nee dat is gewoon natuurlijk zo die lot hier kan ik dus ook nog intikken van dit was verder pad 12.000 en als ik dan de volgende keer in de
winkel komt en ik denk van ik ben al die labels kwijt geen idee of het moet nog bijbestellen dan heb ik dus dat verfbad daarbij zitten dus dit zijn voor mij hele belangrijke gegevens om bij elkaar te hebben want als ik dus naar een project gaan kijken van vijf jaar geleden dan ben ik deze informatie natuurlijk gegarandeerd allemaal kwijt weet ik ook nieuwe waar ik het gekocht heb en als ik dat dus wel weet nou dit heb ik gekocht bij heeft ze niet maar breien en zo en als ik weer op het linkje klik hij kompas ounce geluk vandaan niet merino hallo heeft een beetje moeten moet het
linkje vandaag zo vindt hij wel ik had hem aan elkaar tips zo zie je dat zoeken is een beetje door ching hai je moet daar precies in zijn in arnhem vriendinnetje van mij dus die hebt daar dan gekocht en zal kan ik verder en als ik zeg kabinet en alle colorway dan krijg ik hier dus hetzelfde garen zie je het is meer die 105 meter of 50 gram maar ik kan hier dus een andere kleur kiezen en het heb ik waarschijnlijk dan ook weer breien zelf kop dus dat suggereert die ook en op die manier kan ik dat opslaan en als ik nu naar mijn projecten gaan dan staat daar voorbeeldproject nou ben
ik vergeten om daar een foto bij het plakken tot gaan nog even toen ik open hem weer en ik ga hier naar foto's toevoegen en nou heeft ravelry een hele leuke optie en dat is van instagram dus als ik naar instagram ga dan zijn dit de foto's die ik recentelijk allemaal op instagram gepost heb en daar kan ik er dus gewoon eentje uitzoeken of nog een of nog geen vervolging nog geen en dan even kijken waar ik dan moet deze finished wit foto's kijk en nu staan in een super u barbatruuk al die foto's te bij deze is niet voor mij trouwens maar
van corine geloven of elkaar zitten twijfelen nevels mijn van koningen dus het zou kan ik foto toevoegen van uit instagram ik kan ook een foto uploaden vanaf mijn computer ik kan het vanaf google doel vanaf flikkers een foto opslag ding ik kan het vanaf een website toe dus ik kan hier van alles kiezen als ik zeggen upload van computer nou kom op dan nou hier bestanden kiezen logisch dan kom ik dus op mijn eigen computer in mijn bestanden en dan kan ik daar een bestand uitzoeken waar het opgeslagen hebt en dan kan ik hem ook opslaan dus dat zijn de foto's
corina inderdaad dank je hand nou gaan we even hier naartoe kijken want ik heb een nieuw bericht dat moet natuurlijk wel lezen en wat staat hier allemaal saartje lof he said het us en fred dat betekent dat zaadje of heel lief maar toegevoegd heeft aan haar vrienden lijst zodat zij te zien krijgt wat ik allemaal aan het doen ben dat verplicht mij tot niks ik krijg daar dus gewoon een automatisch berichtje van maar ik vind het wel aardig als ik ook zeg add to friends' dus ik weet turn de vijver en ik vroeg haar ook toe aan mijn vrienden waar vind ik die vrienden terug onder
dat mijn notitieboek is dus het belangrijkste deel van je hele omgeving en hier krijg ik dus een heleboel vrienden te zien dat zijn ondertussen best wel wat en hier krijg ik te zien wat mijn vrienden aan projecten aan het doen zijn je vriend activity wat zijn ze allemaal aan het doen nou in de meer is een prachtige kant top aanmaken en dit is dus inspirerend want dit betekent dat de mensen waar jij mee in contact bent waar wat is daar populair wat zijn die daar aan het breien nou blijkbaar niet dingen van mij zie ik zal maakt niet uit hebben zijn blogs zijn we vrienden met blog ja dus zijn
verschillende blogs hier die door mijn vrienden geschreven worden na die wil ik natuurlijk dan allemaal wel lezen want ik op de hoogte blijven neighbours buren dat is voor mij een nieuwe kijk dat zijn reveller switch similar tasting patterns en nou ga ze een beetje facebook achtig doen want nou gaan ze dus suggereren dat er een soort organisatie achter zit en dat je dus kunt kijken wat een ander leuk vindt favoriete favorieten zijn dingen die ik recentelijk een hartje gegeven heb omdat ik het leuk vond omdat ik het inspirerend vond omdat ik het wil de bewaren en in je favoriete vind je dus
van alles terug wat je daar wat je op kunt slaan hoe sla je dingen op hoe vind je patronen dat staat hier hier staat patronen ik kan de zoeken op patroon garens vriendengroepen en er is ook nog een hulp constructie hey we nou weer naar binnen françoise at in my friends zo daarom reageer ik soms zo snel omdat ik achter mijn computer zit en dans ik het live binnenkomen als ik op strand zit dan duurt het iets langer zoek de troon ik kan hier dus van alles intikken ik wil t met de krijg ik van alles deze ontwerper hey thomas ja dan vind ik u chinees allerlei dingen die niet op
het een muts lijken maar dat komt omdat de ontwerpen theemuts heet hoe dit is dan wel in een t muts in het engels heet het een tea cozy als ik daar op zoek dan zal ik waarschijnlijk meer vinden pas op het zoeken van patronen is een verslavende aangelegenheid en kan je aardig wat tijd kosten nou hij heeft dus hier tweeënhalf duizend dingen gevonden die lijken op een thema's kijk nou toch leuk en oma en opa theemuts en een kabouter heen en bram en kabouter themis en hier een hele tuin met een 4th beestjes na de gekste dingen kom je dus tegen hier kan je dus aardig lang is zoeken en
als je nou zegt ik vind deze wel heel erg leuk die wil ik wel voor mijn alma ooit een keer maken heb ik nog geen tijd voor maar ooit een keer dan zit hier dat hartje en als je dan zegt ik voeg hem toe in mijn favoriete dan staat hij daar nu tussen jullie klikken allemaal op voeg toe als vriend zie ik ga jullie straks allemaal deurne maar anders ben ik daar nu de hele tijd mee zoekt maar ik vind het wel heel leuk bij dit project nou kijk nou hoe die heet meeting melati cosi nana is oma in het engels dit heeft tot heel veel hilariteit begeleid in mijn jeugd vooral bij een
aantal italiaanse vrienden die ik opgegeven met had net betekent in het italiaans oma maar ook kleintje nou de italiaanse jongens waren niet zo heel erg groot en ik was met 12 jaar al 1 meter 80 dus zowel kleintje als oma vonden ze op die leeftijd volledig hilarisch dus voordat ik de achter was wat daar de lol van was voelde ik me lichtelijk in de maling genomen ondertussen groei ik natuurlijk met mijn grijze haren steeds meer in mijn naam dus ondertussen wordt er niet meer zo hard om gelachen ls en davis heeft hem gemaakt waren zie gepubliceerd in cosy plots blijkbaar is dit een boekje of
iets dergelijks met heel veel van die dingen hartstikke leuk aangeraden garen dus hier wordt verteld waar ze het allemaal ingemaakt hebben of wat ze aanraadt om het mee te maken de garen dikte wordt genoemd de stekenverhouding de breinaalden die gebruikt zijn de hoeveelheid garen dus een kleine 300 meter maten beschikbaar je kan twee en een troep hain't tea pot de meedoen geen idee ik zou daar op moeten googelen hoe groot dat precies is en hier vind je in welke talen het patroon beschikbaar is nou dat is alleen maar in het engels kenmerkende dingen voor het patroon het
is met de naald en na sorry het is heen en weer gebreid is niet in het rond en het is een uitgeschreven patroon de betekent dat er dus geen telpatroon bij zit dat kost het het kost 2 kom a73 brits pond en als je daarop kopen klikt dan mag je met creditcard of paypal betalen dat is dus het probleem van ravelry als je daar iets wil kopen dan zijn dat enige twee betaalopties die er zijn daarom heb ik dus in mijn webshop dezelfde optie dat je daar dezelfde patronen kunt kopen kan je gewoon met ideal bancontact of sofortbanking betalen dan vertel je mij dus hoe je heet
rechtsboven op ravelry en dan stuur ik het patroon al schrift door en dan is het allemaal geregeld en dan staat het netjes in je bibliotheek in je library hier heeft ze dus allerlei dingen vertelt over het patroon wat je nodig hebt enzovoort dat is dus de keus van de ontwerper wat er allemaal over verteld wordt hier kan je dus zien wat mensen vonden van patroon nou dit blijkt dus een heel goed patroon te zijn want er zijn vijf mensen die stemt hebben en die vonden het allemaal helemaal vol volledig 5 sterren waard en het was ook heel duidelijk beschreven dus en het was ook nog makkelijk om te
maken dus dan heb je een beetje een idee wat anderen daarvan vonden als ik weer terug naar boven ga dan is dit gedeeld ook heel erg interessant want hier staan zes projecten maar zes projecten dat vind ik voor zijn ontzettend schattig het theepot erg weinig als ik daar op klik dan ga ik weg van de pagina van de ontwerpster en nu kom ik op de pagina waar alle projecten staan van de mensen die patroon dus echt gemaakt hebben en soms is dit vaak is dit heel erg informatief want je hebt soms patronen hier lijkt het allemaal aardig op het origineel erg leuk maar soms heb je ook
foto's te bij dat je denkt ja werkelijk niemand heeft hetzelfde plaatje als de ontwerper en dan is het dus gewoon heel erg lastig om het goed te krijgen bij nou als ik naar zo'n project gaan van een willekeurige breyer dit is dus gebreid door als ik dat moet niet meer staan nou in ieder geval staat die is heeft dus naalden en gaar in het ingevuld dat is jammer als dat ja het staat hier en lisse batley hoe heeft het gebreid en hier staat dus de ontwerper het patroon en ontwerp als ik hier op klik ga ik dus weer terug naar die patroon pagina ook dit was een test nu terugkijk have
almost finished test netting en lof toe wie zoet is zo een used on just mus changer ijs en take care of to specsavers dit brilletje was blijkbaar niet naar wens en daar moest dus iets anders mee nou beetje jammer dat deze test blijer dus niet de gegevens opgegeven wat ze ervoor gebruikt heeft al terug gaan naar de projectpagina dan gaan we even een volgende kijken wat hier nou heeft ook weinig ingevuld zie je dat is dus heel jammer want ik kan ik dus niet zien welke kleuren en welke gaan is gebruikt heeft even kijken of deze het gedaan heeft ja die heeft dus wel aangegeven op welk
kanaal dood gebruikt is en die heeft dan in de notities gezegd welke kleuren gebruikt zijn en ik neem aan dat ze allemaal met staal kraft gewerkt hebben omdat dat aangeraden werd door de ontwerpster maar normaal gesproken vind je hier dus een heleboel informatie als iemand had ingevuld heeft als ik even naar de opmerkingen gaan kijken nou dat is allemaal fantastisch fantastisch wondervol hartstikke leuke nou prima dat is allemaal positief soms dan staan daar dus dingen dat je zegt van oké ze vonden het is allemaal helemaal helemaal niks als ik even terug ga naar de patronen
zoeker ik kan hier dus iets algemeens invullen maar ik kan hier ook de patrones zoeker en uitgebreid zoeken aanklikken en die is heel erg interessant want hier links krijg ik dus een hele waslijst aan dingen waar ik uit kan kiezen om op te gaan zoeken en dat je kunt je aardig en deze zocht ik om mee te beginnen een aantal van jullie en dat is vaak de kritiek op ravelry we dus allemaal in het engels ja en een heel veel patronen zijn ook in het engels als ik hier kijk dan zie ik dat er in het engels 8 145.000 patronen zijn ruim maar je ziet dat hij je nog veel meer talen onder staan en hier staan ook
nederlands onder dat betekent dat er ruim 31.000 brei of haakpatronen zijn in het nederlands nou en een andere belangrijke taal is bijvoorbeeld duits die zijn blijkbaar ook heel actief in spanje en zweden wordt ook veel gebreid er worden ook veel patronen de noren komen natuurlijk met 32.000 patronen maar je ziet dat over het algemeen de grote hoop nood is inderdaad in het engels en het lezen van engelse patronen is weer een heel ander verhaal misschien dat ik daar ook nog een keer aandacht aan besteed maar voor nu ga ik even klik ik even op nederlands ik wil dus
alleen maar nederlandse patronen see nou dan zie je hier staat 31.334 en dat staat hier rechtsonderin ook maar ik kan nog veel meer we zijn hollanders dus we willen graag gratis patronen en dan moet ik even kijken beschikbaarheid we willen graag gratis patronen ik zoek niet per definitie altijd gratis patronen omdat dat vaak niet de meest interessante patronen zijn soms wel voor nu doe het altijd wel kijk hier kan ook kiezen is het een revery download ik kan ook zoeken voor iets wat in mijn bibliotheek staat of ik als zelfs dingen zoeken die niet meer beschikbaar zijn
zou niet weten hoe dat zou willen doen maar goed kopen als print dat betekent dat het in een soort boekvorm is een online betekent dat het ergens op het internet vinden is maar niet in republiek wil ik een foto ja ik wil wel graag een foto de bij vreemd genoeg worden er patronen geüpload waar geen foto bij staat en dat is natuurlijk een beetje vreemd categorie we gaan breien je ziet dat er dus ook als ik die even uitzetten cross back snel dus zijn 4000 haakte terug gratis nederlandse haakpatronen de zijn 10.000 gratis nederlandse bij patronen drie nationale breipatronen en 35 dingen
over waven die zowel gratis als in het nederlands zijn dan ga ik kijken naar de categorie als ik zeg kleding dan kan ik hier kiezen uit even doorscrollen jassen jurken lingerie leggings rompers broeken badjassen korte broeken bolina eens voor de sfo tess wordt heleboel accessoires tassen riemen voeten benen sokken dus een leggings dat soort dingen handen zijn handschoenen handwarmers vingerloos dat soort dingen allemaal mensen sieraden hoofddeksels na van alles en nog wat dit is een nieuwe medisch en als ik die aanklik en ik scroll even naar boven dan zijn dat de gebreide borstprotheses de niet
het lokkers in het nederlands als je voor goed doel wildbreien dan zijn dit is dit een heel erg goed project maar die haal ik er even uit want anders zijn we wel heel weinig patronen te zien ik kan ook voor huis kiezen ja dan kom je op dekens boekenlegger schoonmaken onderzetters hoesjes tekens kussens en ze wordt speelgoed en hobby dat is 18 plus dat zijn dus de speeltjes waar ik op doelde dus daar kan je ook van alles mee poppenkleertjes en baby speelgoed huisdier de honden jasjes kussens enzovoort onderdelen dit zijn dit is eigenlijk een rest onderdeel dus alles wat alleen een
techniek is of een los onderdeeltje of een blokje vervoer voorbeeldje maar niet een compleet patroon dat vind je dan daaronder waar kunnen we nog meer voor kiezen type categorie beschikbaarheid met foto technieken dat is ook iets als ik dus specifiek iets wil in een bepaalde techniek veel zoeken meer kleuren technieken dan kan ik kiezen tussen in tasya gekleurde boordsteek schaduw breien mosiychuk haar gestreept dus je kan hier precies gaan filteren wat je hebben wil technieken daar zit dus ook van alles in bijvoorbeeld als ik zou kiezen voor entrelac toen heb ik daar 18 nederlandse
gratis patronen en dan kon ik dus hier op en dan kan ik dus hier voor kiezen als je op nederlands gratis patronen soep dan kom je heel vaak in drops' patronen terecht niet altijd even fantastisch beschrijven maar als je een beetje handig bent vaak wel heel leuk dit is bijvoorbeeld wel een heel erg leuk jasje en deze ook dit is een eigenlijk een hele grote dus dat zijn technieken en er staat werkelijk van alles onder dan zet ik hem even uit dus als je zegt van ik wil iets naadloos breien of ik wil iets met verkorte toeren breien of blij als dat soort dingen
ontwerp details en aan lijn en applique asymmetrisch nou je ziet dat je je kunt zoeken tot je groen en geel ziet regionale etnisch dus ik wil iets team spreien hoe zien deze patronen eruit dat zijn er maar drie gratis nederlandstalige deze patronen nou dan krijg je dus deze als je betaalde patronen erbij cyste krijg je natuurlijk veel meer te zien want oh ten slotte moeten ontwerpers ook ergens een brood van betalen als je brood eet ik eet geen brood bij mij is meer groenten we moeten ook ergens ons groente van betalen en dat betalen we van het verkopen van patronen dus gratis
patronen zijn leuk maar met betaalde patronen ondersteun je de ontwerpen dit is ook een interessante ik krijg nog wel eens de vraag van ik ben op zoek naar een trui vorm een man maar ik kan helemaal nergens leuke mannen truien vinden hier kan ik op geslacht zoeken mannen ik kan op leeftijd zoeken want je ziet hier dat ik hele leuke jonge mannen zie maar ook hele leuke nog kleinere man dus ik zeg van ik zoek iets voor volwassenen nou wat is er dat is ook een interessante man niet overal staan de juiste tags bij zie je kan en dan ga ik even terug naar wat wil ik maken
ik wil een kleding en ik wil een trui heb ik nou alle treinen krijgt wel wat 96 truien en dan zal je zien dat die vrijwel allemaal van drop zijn want dat is nou eenmaal de grootste leverancier van interessante nederlandstalige gratis patroon dus hier krijg je inderdaad bladzijden vol trots patronen nou je ziet het mannen truien genoeg leuke mannen ook genoeg graaf sorry maar als je nou bijvoorbeeld zegt van ja maar ik heb maar maximaal zal vergaan en na wist hier woon je ik heb maar maximaal twaalf honderd meter garen dus ik wil een mannen trui voor maximaal twaalf honderd meter garen
nou kom ik hier in hoe jij gelooft dat er ook nogal wat patroon uit de jaren 80 zijn blijven hangen als ik het zo bekijk en ik kan ook nog zeggen dat wil ik dan in drie kleuren hebben je ziet dat je hier van alles en nog wat kunt invullen de kracht die drie kleuren worden terwijl maximaal twaalf honderd meter nederlands en gratis nou zo kan je dus je helemaal als ik die eruit klik o-clear dan krijg ik gewoon alle garen diktes ik kan hier zelfs nog kiezen of ik mijn garen dubbel of driedubbel wil gebruiken hier is je kan die ga ik even uithalen dus op elkaar hier meer aantal gebruikt
kleur ik kan zelfs 6 of meer kleuren kiezen krijgt zelfs nog 9 traay het zien ik ben benieuwd hele kleurige modelletjes een beetje verhaal achtig allemaal nou dit is dus een heel interessant gedeelte om je helemaal suf kunnen browsen en hier kan je dus ook nog zeggen van ik wil alleen maar in bamboe of alleen maar in katoen breien wat is is daarvoor gemaakt wat natuurlijk een je kan je natuurlijk ook nog kijken ik wil breien op een bepaalde naalddikte dus ik wil alleen maar op naalden 3 breien dan hou ik nog twee truien over dus van die 850.000 patronen die erin stonden heb ik door
alle dingen die ik ingevuld hebt nog maar 2 draaien over dit is dus nederlands gratis mannen trui 6 kleuren in katoe en dan kom ik hier op uit met foto hier zie je dus waar je allemaal op gezocht heb vreselijk interessant kan je lang mee aan het stoel is zijn maar meestal zullen we iets gaan zoeken vanuit het garen wat wij in een opwelling hebben gekocht dat doen we al mooi te we hebben geen kasten vol met gratis die wij op de beurs helaas die er niét zijn maar op de beurzen in opwelling gekocht hebben of ons laten verleiden en sietse door al die mooie handgeverfd garens en schoen
en al zit je thuis en heb je die ga dus en denk je ja en nu nou als ik dus weer wat heb ik daar heb ik opgezocht ik heb op noro silk garden light al een keer gezocht dat gaan we nog een keer doen dan zeg ik zoeken welke van de twee was het was het de silk garden light of shell carla solo het was die en nu kom ik niet op een patroon plaag nou maar op en garen pagina dit is dus het merk noro met het garen soekarno light en hier staat dus helemaal wat hier over dit garen te vertellen is dus welke dikte is het hoeveel meter zitten op 50 gram wat is de stekenverhouding 21 tot 24 steken op
4 inches is 10 centimeter breinaalden tussen de 4 en 5 mm haaknaalden hetzelfde en wat zit er voor materiaal in mooi hier zijde en wol single betekent dat het een ongetw is dus een single dus het is een enkele ja getwijnde stringetje als waren ze zijn niet een aantal draden om elkaar heen getwijnd wat zegt de leverancier de nog bij van alleen op de hand wassen en plat drogen nou hoe is dit garen beoordeeld met 4,3 hoe vaak is het vol beoordeeld ruim 2000 keer hoe veel projecten zijn er mee naar ruim 8000 bijna 9000 nou hier moet ik toch wel op een idee kunnen komen wat ik nou toch met deze
impulsaankoop moet nou dan klik ik hier bovenop projecten en nu krijg ik zal ik niet 351 pagina's met projecten te zien zoals ik al zei het is een hobby op zich dus nou leuk dit is een linnen steek ik wist niet dat noro in een linnen steek zo leuk uit kwam enig hoe die is mooi ja oogpunt rook knuffels men maken oh ja met entrelac het is een verloop garen dat is nou je ziet het ideeën te over en dan ben ik weer tea cozy ben ik nog maar één pagina verder en zo scroll je dus op je gemak als je pijn in je handen hebt van die naar lapjes van mij is al dit is trouwens een
heel beroemd patroontje de baby supplies jacket als je nog voor een kleintje en breien dan is dit ontzettend leuk patroontje om te doen nou als ik een trouw zo tegen konden klik er naar toe en dat we ook niet kloos ik wil naar het patroon dan moet het eerst naar het project kijk deze heeft en dus niet aan het patroon gekoppeld die heeft dus wel de naam baby's prijs jacket er ingezet maar ik kan dus niet doorklikken naar het patroon dat is dus een beetje jammer wat ik wilde dit patroon in mijn favorieten zetten helaas ik kon normaal quiche deeg maar dat is dus jan dit is ook erg mooi
caleidoscoop kijken of die wel gelukt is gaan we daar naartoe ja deze heeft hem zelf de naam caleidoscoop gegeven en die heeft om gelinkt dus patroon heet caleidoscoop poncho ben barbara en dit is in noro en als ik mijn haar naar de patroon pagina gaan dan heeft zijn inderdaad gebreid in het graden wat de ontwerper aangeraden heeft want die heeft hier dus de oro nou dit vind ik ontzettend leuk ding dus ik voeg hem toe aan mijn favorieten dan kan ik hem ik kan hier dus nog kiezen in wat voor bundel ik hem ik heb verschillende mapjes gemaakt maar klik dat zich ook van deze keer en dan kom ik
in plaats van dat ik dus nu bij garens aan het kijken ben zit ik weer in een patroon daar zijn 76 projecten weer van gemaakt en dan ga ik even kijken of ik die allemaal leuk vindt hoe ik vind ik zo'n tint ook wel erg mooi ook deze is ook wel heel leuk maar dat zwarte tussen interessant project het erg leuk hoe die is mooi wat is dit voor ga de wat heeft zie hiervoor garen en dan klik ik naar het project en dat is branche eplan fried worcester heel eerlijk gezegd nooit van gehoord maar het is blue flannel en als ik hier dus op klik dan kom ik dus weer op de garen pagina van dat ga
de want daarvoor gebruikt is en dan vertelt ze me dus hoeveel het weegt wat de stekenverhouding is op welke breinaalden en wat voor garino het is vol met mohair het is ook een single dus dat lijkt op 10 euro eerste de structuur van het garen is ongeveer hetzelfde en als je hier gaat kijken dan zijn er bijna 51.000 projecten met dit graden ik had er nog nooit van gehoord maar het is blijkbaar ergens in de wereld heel erg populair nou eens iets wat in nederland bijna niet gedaan wordt en dat is bij deze een oproep naar alle wolwinkels in nederland als ik dit garen wil gaan kopen dan
heeft ravelry de optie hier onderin by this jar en de enige die dat eigenlijk altijd doen zijn amerikaanse wolwinkels nederlandse wol winkels doen dit eigenlijk nooit volgens mij is de enige die ik nog wel eens voorbij ze komen ja rol in rotterdam maar het is dus een beetje jammer want hier united kingdom nu naar het steeds weer niks in castricum nederland in de buurt dichtstbijzijnde is dus engeland terwijl de misschien wel winkels in nederland zijn die hebben maar die staan dus niet hier bij dat is jammer maar hier kun je dus in principe kijken wat het is wat mensen de
dus van vinden het is bijna 8000 keer beoordeeld worden 4,3 en zo kun je dus allerlei dingen opzoeken voordat ik dus veel geld aan garen uitgeeft kijk ik altijd eventjes wat erbij gezegd wordt ja hier bijvoorbeeld is het koelt worm worstelt jonge tumor headsets liker novo ik weet niet wat een mooi zo is maar hij kluis dus als een dolle mix exploot veld het slippers het filter dus ook het workforce charme klopt maar levert de malaise nazien toe de finish product het glanst mooi niet helemaal glad gespannen dik en dun als je daar niet van houdt dan weet je dus nu dat je dat gaat niet
moet hebben hier hmm wheelie deze mevrouw wordt het dus allergisch van dus als je niet van garen houdt wat erg pluist en uitvalt dan moet je deze dus niet hebben wij heeft terug dus dat was dit ga en als je dus hier op gaan is klikt dan kun je hier dus van alles nog wat intikken dit is een heel erg leuk vind bedrijf waar ik op de beurs wel eens wat van gekocht heb die hebben we van die nou die kan je niet vinden vreemd het en ja dat zoeken in ravelry dat blijft toch een beetje een dingetje ik kan ook op vezel type zoeken agora al horen wij we filteren gaan hoe die
uit kleur maar ben ik moet gebleven ik wilde ja nou hier krijg ik dus een heleboel garens als ik dus op gaan is met angora zoek dan krijg ik daar dus heel veel dingen te zien dus op die manier kun je daar van alles mee zoeken kan hier dus ook weer gaan zoeken op ik wil alleen maar op goede gares extreem goede ga dus ik wil graag op europese gaan uitzoeken laten we eens op belgische die heeft hij niet oh hier frankrijk ja ik weet dat er in frankrijk nog een hoop agora fokkerij is zijn en dat wordt aardig duur vriendelijk gedaan in frankrijk de chinese angora stuk een compleet ander
verhaal maar de franse angora bijvoorbeeld van vond hij dat is gegarandeerd met veel zorg en vriendelijkheid voor het konijntje geregeld nou hier heb je dus een heleboel dan met het type afval hier kan je je helemaal ook kan men lid zijn kamelen cellulose is plantaardig geit dat zijn vooral de kashmir en de molair dus je kan hier van alles mee gaan zoeken vrienden dat betekent dat ik hier mensen kan gaan zoeken ik fiets al eens ziet vindt u niet weet jij eens iets aan de maak op ravelry neem aan van wel ja kijk hier hebben we iets aan de wake phineas iets dat ik je even als
voorbeeld gebruik van de vanuit het jij dat geen probleem zou vinden kijk ziet ze blogt en hier zie je bij iets op de referee pagina je ziet dat ik de gewone toe kan gaan ik was om je vriendjes met jou ja dat gaat voor sales ook cipher naar kijken dat is niet iets wat ik tot nu toe gedaan heb dus dan moet ik dan wel even naar zoeken sietske bocht en hier heeft ze dus een hele lijst bloch dingen staan en je ziet dat ik bij is iets hier gewoon in haar pagina kan kijken met wie is iets vriend die staan daar wat heeft ziet in de favoriete staan ziet ze heeft maar 14 favoriete om
drastische mijn kronen knuffel op je steken en een aantal andere prachtige dingen die hierop geslaagd zijn zij het vier dingen gepland daar is nog mee bezig en 25 projecten je ziet dat je dus geef verstoppertje kan spelen en dat iedereen bij iedereen dus kan kijken dus je hoeft niet eerst vrienden te worden voordat je bij elkaar kunt kijken en je ziet dat ze iets niet overal foto's bij staan net zoals ik kwam en rozenknopjes leuk als ik naar graden gezoek ik zal eens even kijken of ik dat kan vinden noro silk garden zoeken even kijken of ik dat kan vinden wie dat
dan te koop heeft wie heeft het op voorraad ja ik heb dus op garen gezocht en vervolgens heb ik op voorraad klikt en dan staat hier onder alles is op dit is allemaal weg in stash het not for sale dus deze verkoopt het niet en nu ga ik dus een zoeken of ik d'r eentje kan vinden die en wel voor cel heeft ik doe dit dus eigenlijk nooit want dit is me eigenlijk altijd te veel werk oh ja hier te koop of te ruil dat gaat handige zelf eitjes dat wil ik hebben nu wil ik eigenlijk ook een kleur blauw paars dat zijn mijn kleuren en dan kan ik dus ook gaan kijken welk
verder pad nr de bij zit en soms heb je mazzel dat je dus inderdaad even kijken hoor kan ik ook zoeken voor iemand in nederland ja kijk ik kan zoeken op want ja je kan bij een list kijken maar dit is dus als je niet in een is is overigens door lokaal yan's store dus dat staat voor wol winkel maar stel dat het een garen uit productie is en ik wil toch nog zoeken een lokaal ik hier dus gaan kijken of iemand dat nog in de kast heeft liggen en ik wilde eigenlijk niet daar op klikken maar ik wilde op afstand van mijn locatie klikken nou honderd mijl want anders dan krijgen
we misschien schijn hier zie je niks in nederland te vinden voor noro silk garden light in die kleur dus dat is heel jammer dat is dus niet te vinden maar soms heb je mazzel en dan heeft iemand nog net die kleur en dat garen voor je beschikbaar een vriendin van mij die heeft zo een bolletje weten te bemachtigen als je anders niet meer aankomen als ik naar groepen ga dan ben ik lid van 17 groepen en lang niet al die groepen zijn voor jullie interessant want dit is bijvoorbeeld een groep van mensen die adver sorry voor adverteren op ravelry dit steeds master is het programma dat ik
gebruik hem in te ontwerpen maar bijvoorbeeld het duits crafters groep dat is een nederlandstalige groep op referee dit is de groep van monique boonstra voor alle prachtige kanten dingen dit is ook een kant groep om ooit lees kon tikjes lieve top-down de naadloos duits knitting ook van soms de naam al zegt nederlands groep free pet en testers dus daar kun je als tester zo zijn er een heleboel verschillende groepen die leuk zijn daar staan dus ook allerlei blogpost en voor een post en je kunt hier bij en je kunt dus als je sociaal voldoen op ravelry helemaal hier je hart ophalen en hier komen dan
dus je posten jij geplaatst hebt en de draadjes die je volgt te staan wat heb ik nog meer in mijn notitieboek bestaan volgens mij zijn we redelijk door alles heen ik weet niet of jullie nog vragen hebben ik kan ook gewoon in het wilde weg zoeken en als ik op saens geluk zoek dan kom ik op de shop bijvoorbeeld en dit is dan de pagina van de wolwinkel saens geluk kom ik nog wel eens een hele lieve mensen hebben ook erg mooi naaimachines overgang en hier staan dus alle gegevens van zo'n winkel en welke tijdens zijn opening de open dat soort dingen ook die kun je in je fakro op die
kun je je favoriete zetten zodat je terug kunt vinden als ik naar mijn favoriete ga het was ook nog even laten zien noch ben ik nogal een enthousiast en favoriete spaarder in tegenstelling tot ziet ze iets had er 14 uit behalve geloof ik en ik heb er 821 dat kan ik natuurlijk al heel snel niks meer terugvinden dus ik heb op organiseren geklikt en dan kan ik dingen te lieten maar ik kan ook ik kijk ik kan dingen weggooien als ik denk ja ik hoef en hoor oh niet te volgen die gooi je er uit vind ik dat ja en alles wat ik dus echt niet meer leuk vind dat gokker vervolgens uit maar ik heb hier ook
bundels en dat betekent ik ben daar erg slordig in ik heb hier een bundel kerst gemaakt christmas en ik kan hier zeggen at een bundel dus als ik een en thee en tea cozy laten we maken een theemuts de bundel ik ben daar klaar mee kan daar van alles mee en ik wil gewoon even terug naar mijn favoriete weet niet hoeveel kanaal opgeslagen heb geloof oh jawel ik heb een opgeslagen maar er zit nog niks zien de hier heb ik gaan zich favorieten gezet ik heb ook een hier shops wie zittende in mijn shops wie heb ik in mijn favoriete gooit steek vooral breien zo saens geluk
slotte knot bospad en won wijze en arisch de bedoeling was dat ik daar nog veel meer winkels in ging zetten maar dat is door alle drukte een beetje in de verdrukking gekomen maar als ik naar mijn eigen bundel christmas ga kijken dan heb ik daar een keer een hele verzameling kerst patroontjes in gezet die favoriete kunnen jullie dus ook kijken dus als jullie willen weten wat ik in mijn bundel kant hebt zitten of zoals deze in mijn bundel kerst mis dan kan je daar gewoon dan ga ik gewoon een eindje niet en ook kijkje in mijn favorieten en dan kun je daar inspiratie opdoen
ik doe dat bijvoorbeeld bij monique boonstra nog wel eens want die verzamelt mooie die breidt verschrikkelijk mooi kant dus dat zijn mensen waar als ik op kans aan zoeken bent dat ik daar ook even een kijkje nemen wat heeft zij dus en telijk allemaal in de favorieten gezet one team bij daar veel meer van dan ik die zit hij die is helemaal ingelezen in wereld dus dan neem ik een soort kleurt en dan ga ik bij haar kijken wat er wat er gebeurt of als ik naar prachtige noorse patronen wil zoeken dan ga ik even busje tolheffing kijken op dat soort of bij crystal smalle gang
oh ik wil dus je hebt daar je mensen waar je waar je gaat snuffelen nou volgens mij hebben jullie een aardig idee gekregen wat je allemaal hier kan en wat je allemaal op ravelry deed vinden dus heel belangrijk als je mond nederlands voor hebben dan ga je helemaal op je eigen pagina links onderin in de kleine lettertjes daar zet je hem op nederlands en dan zie je dat ze ongeveer driekwart van alle teksten vertaald zijn zal trouwens even mijn gewone bril weer opzetten ik heb een speciale bril voor de computer anders doen cyclisch en dat is dus een beetje het hoe en wat en waar
van ravelry en nogmaals pas op het is verschrikkelijk verslavend het voordeel van ravelry ten opzichte van pinterest dat ik weet dat heel veel mensen ook op pinterest uitzoeken zijn op pinterest zit lang niet altijd het patroon de bij of het is een russisch dingetje of het is een gekrabbeld illegaal patroontje wij ook niet veel verder mee komt en op ravelry staan er dus altijd troon bij soms niet te krijgen heel soms dan is het van ja je moet een boek kopen of het komt uit een tijdschrift of ik zeg als ik al een heel flauw maar over het algemeen staan alle patroon op ravelry
de er op jullie weten nou hoe je je referee het nederlands at jullie weten hoe je die zoekfunctie kan vinden om patronen te zoeken en dat daar dus ook een optie op taal op zit dus dat je op nederlandse kunt zoeken dus ik zou zeggen heel erg veel plezier fijn dat je nog wat de vak geleerd hebt allemaal helemaal goed donderdag gaan we weer verder met de kronen knuffel tien keer boord waar de deken en ik wens jullie een hele fijne week geniet nog even van mooie wereld ik heb begrepen dat het het eind van de week gaat onweren ik denk dat ik morgen middag ook weer op
strand zit met mijn schelpen in het zand je al de bij die lagen dus echt in stand gedaan ik wens jullie hele fijne avond veel breiplezier veel browse plezier op op ravelry en nou ja bevriend zoek me op en klik op free in de worden hartstikke leuk bedankt voor het kijken zoek even die abonneer button als je dat nog niet gedaan hebt daar hoor ik heel blij van en tot de volgende uitzien